JanneSalonen11

Siirrytään talviaikatauluihin

  • Faarin vanha perintökello vielä kesäajassa.
    Faarin vanha perintökello vielä kesäajassa.

Ns. normaaliaika on täällä taas, ja joka puolivuotinen voivottelu elämänrytmin sekoamisesta, mikä tilastollisesti johtaa sairastumisiin ja jopa kuolemiin. Koska asia on EU-byrokratian kiveen hakattu eikä Suomi voi ilman satojen miljoonien eurojen sakkoa siitä luopua, asiaan on helppo ratkaisu: Muutetaan yhteiskuntamme elämänrytmiä, tai oikeastaan pidetään se samana, siirtämällä kellojen viisareiden lisäksi kaikki aikataulut normaaliaikaan.

Jos työpaikalle mentiin ennen viisareiden siirtoa klo 08, pannaanpas työpäivä alkamaan yhdeksältä. Koulut alkavat, virastot aukeavat ja AA-kerhot aloittavat kellon mukaan tuntia myöhemmin ja tietenkin päättyvät myös. Yökerhoissa pilkku annetaan puoli neljän sijaan puoli viideltä mutta se ei haittaa, koska tällä elämänrytmillä niihin myös mennään tuntia myöhemmin. Jne. Junien ja  lentokoneiden aikataulukirjoihin ja maksuttoman pysäköinnin oikeuttaviin aikamerkintöihin ei tarvitse tehdä muita muutoksia kuin merkitä aika vaikka asteriskilla* sen merkiksi, että nyt puhutaan normaaliajasta. *Huhti-lokakuussa kaikista merkityistä ajoista lisää tunti.

Näin vältämme ongelmat joita kellon viisareiden jääräpäisestä siirtämättömyydestä muuten koituisi ja samalla ehkäisemme talikoin ja seipäin varustautuneet hurjistuneet väkijoukot kaduillamme kahdesti vuodessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kesäaika on joskus kivakin asia, kun istuu iltaa työpäivän jälkeen terassilla. Näin eläkkeellä ei kellojen vekslaamisesta ole haittaa tai hyötyä. Jannen esitys on eräs keino normalisoida auringon ympäri kiertämistä kellon mukaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kesäaikana illat ja aamut ovat valoisia, puissa lehdet ja yleensä on talviaikaa lämpimämpää. Merikin on kesäaikana auki, ja ihmiset avoimia ja sosiaalisia. Ehdotankin, jos alkuperäinen esitykseni ei jostain syystä käy, että Suomi siirtyisi pysyvästi kesäaikaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuota olen itsekin joskus ehdottanut, eli kesäaika ympärivuotiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomessa on kesällä aina valoisaa ja talvella aina pimeätä, joten viisareiden siirtelyllä ei ole samanlaista "daylight saving" -merkitystä kuin niillä leveysasteilla, joista tuo tapa on meille lanseerattu.